DELA
Foto: Carin Karlsson<07_Bildrubrik>HEMBESÖK Mikael Niilimaa kommer gärna på hembesök om man har problem med sin dator.

”Ring till oss så kommer vi”

I den nyöppnade butiken Mariehamns IT-tjänster (MarIT) i Sittkoffs galleria sitter butiksföreståndaren Mikael Niilimaa och jobbar när Nyan kommer in och frågar om han vill vara Dagens ålänning.

När öppnade ni den nya butiken?

– I förra veckan. Vi är fyra personer från Ålcom som efter samarbetsförhandlingarna där har gått ihop och startat Mariehamns IT-tjänster.

Vad går företaget ut på?

– Det vi märkte när vi jobbade i supporten på Ålcom var att det var ingen som kunde åka hem till kunden och hjälpa till med installation eller om något var fel. Dessutom hade kunderna ofta olika kunskapsnivå. Här kan man komma in med sina grejer eller så ringer man till oss så åker vi ut till kunden och hjälper till med det som behövs. Vi är också återförsäljare för Ålcom.

Vilka är era kunder?

– Egentligen vem som helst. Men vi har märkt att äldre människor har lite mer respekt för tekniken. De tre saker som folk verkar uppskatta är den personliga kontakten, att man inte behöver packa ihop och frakta grejerna och att risken för att något går fel i installationen minskar om vi hjälper till.

Varför valde ni Sittkoffs?

– Vi tror på gallerian och det är lätt att hitta till oss.

Vad måste man ha för utbildning för att jobba med sådant här?

– Jag har ingen högskoleutbildning utan är självlärd och har gått lite interna kurser innan.

Till slut får du hälsa till någon.

– Då vill jag hälsa till mina vänner Peter och Viveka och min granne Micke. Och så klart till alla kära kollegor och kunder.