DELA

”På våren kommer allt igång och året börjar”

Dagens ålänning Anna Eriksson från Mariehamn träffar vi på parkeringen vid Ålands sjukhus. Hon är på väg till sin bil som står parkerad en bit bort. Vi frågar om hon vill ställa upp som dagens ålänning och hon svarar glatt:
– Ja, varför inte?
Vad tycker du är det absolut bästa med våren?
– Det bästa med våren tycker jag att är när det blir ljust igen, det är som att allt kommer igång. Isen smälter, blommorna börjar blomma och fåglarna sjunger. Det känns som att året börjar.
Vad jobbar du med?
– Jag jobbar som skolassistent i Lumparlands skola och det har jag gjort i cirka ett och ett halvt år och jag tycker det är jätteroligt! Jag jobbar också på mitt egna kaffeföretag, då jag inte är i Lumparlands skola.
Har du något eller några husdjur?
– Nej, jag och min man reser ganska mycket och då blir det så svårt att ha djur, det blir så bökigt när man kan inte ta dem med sig alla gånger, man ha någon som vaktar dem åt en och så ska man få tider att passa med hund eller kattvakten. Så därför har vi inga djur.
– Om jag måste välja något djur jag skulle jag nog välja ha hund eller katt.
Vad ska du göra på valborg i år?
– Jag är inte riktigt helt säker på vad jag skall göra ännu, jag kanske åker iväg till mina föräldrar i Stockholm. Men troligtvis så blir jag nog hemma.
Vem vill du hälsa till?
– Jag skulle vilja hälsa till alla mina vänner, bekanta och till alla barnen i Lumparland skola.

Nikita Lönnbohm (praktikant)

redaktion@nyan.ax

Foto: Emma Pasanen(praktikant)