DELA

”Nu blir det lek med Barbie”

Ombord på Skarven mallen Degerby och Svinö träffar vi Lisbeth Grönroos från Hammarland Frebbenby. Hon har besökt loppmarknaden i Degerby tillsammans med en väninna och har sina fynd i väskan – två barbiedockor.
Gillar du loppisar?
– Ja, det gör jag. Egentligen var jag på jakt efter små oljemålningar men sådana fanns inte den här gången.
I stället hittade hon alltså barbiedockorna och blev glad. De gamla dockorna har hon tvingats kassera eftersom de med åren har blivit både sönderlekta och sönderfriserade.
Vad ska du göra med dem?
– Dockorna ska bo hemma hos mig och så ska barnbarnet Tuva, 4 år, och jag leka med dem när hon kommer på besök. Vi har en Ken också som dom får slåss om.
Den ljushåriga barbien verkar sönderfriserad också hon?
– Ja, håret är avklippt. Hon får väl bli en punkare.
Vad gör du när du inte går på loppis?
– Jag är pensionär. Tidigare skötte jag om vårt sjuka barn. Det blev min huvuduppgift och jag har inte arbetat så mycket utanför hemmet. Annars skulle jag ha varit kock som jag började utbilda mig till.
Du hann jobba lite på Socis också?
– Ja, och det var ett riktigt råtthål! Fast det var synt att det revs när det kunde ha renoverats. Det var en sån stämning i det gamla huset.
Och så får du hälsa. Till vem går just din hälsning?
– Jag vill hälsa till barnbarnen Moa som är 19 år och som studerar i Sundsvall, Malin som snart fyller 15 och så Tuva. De är systrar och bor i Lemland Söderby.

Annika Orre

annika.orre@nyan.ax