DELA
Foto: Leo Sarling<07_Bildrubrik>SOMMAR Queen Nordström tycker om att åka på bilturer och att besöka stranden.

”Min man och jag brukar ha fisketävlingar”

Det är en strålande augustieftermiddag och Queen Nordström, från Västernäs, ska besöka Emmaus för att titta på kläder.

– Jag har praktiserat på sjukhuskiosken och tidigare har jag arbetat i en klädbutik i Mariehamn. Där lärde jag mig mycket svenska.

Queen kom till Åland från Filippinerna för fyra år sedan för att hälsa på sin syster Sara Sandberg som också bor på Åland. Efter ungefär två veckor på ön träffade hon sin man som hon idag har två barn med.

– Vi är mycket på mina svärföräldrars stuga på sommrarna. Där kan barnen leka både ute och inne. När jag är där tycker jag om att fiska och att ta det lugnt. Min man och jag brukar ha fisketävlingar där den som får minst fisk måste städa huset eller göra disken, säger hon och skrattar.

Pluggat på Medis

Hon växte upp i Filippinerna men har också bott i både Malaysia och Indonesien.

– I Filippinerna är det sommar året runt. Normalt sett är det runt 32 grader. När det är sommar på Åland brukar det vara regnsäsong i Filippinerna.

Queen Nordström talade ingen svenska då hon kom till Åland för fyra år sedan, men idag behärskar hon språket med lite hjälp av engelska, som hon kan flytande.

– Svenska är mer oregelbundet än engelska så det är ganska svårt att lära sig. Jag har studerat svenska på Medis och lärt mig mycket genom arbetet.

Vem vill du hälsa till?

– Jag vill hälsa till mina vänner: Maribeth, Lila, Jo-Ann, Madam, Tanja, Janert och till min syster Sara.