DELA

”Jag var här med mina föräldrar”

Dagens turist träffar vi på ett väldigt logiskt ställe, nämligen utanför Ålands turistinformation. Det är Kerstin Meier från Tyskland. Hon är på Åland tillsammans med sin familj. En vecka har de hittills spenderat på Åland.
Hur länge stannar ni?
– Till den 27 augusti blir vi kvar. Så några veckor till blir det.
Har du varit på Åland tidigare?
– Jodå. Vi var här förra sommaren också. Och när jag var yngre var jag här flera gånger med mina föräldrar, så ett flertal gånger har jag besökt Åland.
Har du någon speciell anknytning till Åland?
– Nej, det har jag inte. Det var av mina föräldrar jag lärde mig att man kunde åka hit. Sen har jag tänkt att det kunde vara roligt att fara hit med min egen familj och visa dem Åland också.
Så du gillar Åland?
– Ja, det gör jag verkligen. Det är så fint här. Och lugnt, man kan koppla av och göra lite allt möjligt.
Vad gör du hemma i Tyskland?
– Nu är jag mammaledig. Men före det arbetade jag som grafisk formgivare på dagstidningar och andra tidskrifter i Tyskland.
Vad ska man göra som turist i Tyskland?
– Det finns nog mycket intressant i Tyskland, vi har väl en hel del kända sevärdheter. Men jag skulle till exempel rekommendera att man besökte landsbygden också, och inte bara storstäderna. Då skulle man få se dels skillnaderna mellan storstäderna och landet, och dessutom skiljer sig landsbygden i Tyskland mycket från hur det ser ut i Norden.

Text & foto: JENNY SINDÉN