DELA
Foto: Leo SarlingVÅRKÄNSLOR Kurt Karlsson ser fran emot våren när allting kommer till liv.

”Jag tycker om att fiska”

Det är en solig eftermiddag och Kurt Karlsson är ute på en promenad i stan. Han är en aktiv 86-åring med en lång tid som sjökapten i bagaget.

– Jag har jobbat på sjön hela livet. De sista 20-30 åren var jag befälhavare.

Vad ägnar du dagarna åt?

– Jag brukar vara på stugan i Hammarland. Jag har haft lite problem med benen sista tiden men jag tycker mycket om att fiska och hugga i skogen. Bowling tycker jag är roligt och jag har också spelat en del minigolf. Nu för tiden tycker jag om att bara njuta när jag är på stugan.

Vad tänker du göra i vår?

– Jag var precis och tittade till att allting stod rätt till på stugan. Jag brukar gå på vattengympa, fast det är ju svårare nu när jag har problem med benen. Promenerar gör jag dock varje dag och det kommer jag att göra mycket den här våren.

Går du ofta på olika evenemang?

– Inte så värst ofta. Jag tycker det är skönt att ta det lugnt. Jag är supporter för IFK Mariehamn och har en egen stol på läktaren. Annars brukar jag ofta se på idrott hemma på tv.

Vad tycker du är det bästa med våren?

– Jag tycker om när allting knoppar och kommer till liv.

Brukar du resa?

– Nu för tiden reser jag inte mycket. När jag jobbade på sjön färdades man ju över allt. Jag har varit till Kanarieöarna några gånger. Karibien har jag också varit till, det var ett riktigt fint ställe. Men jag tycker att det är skönt här hemma just nu så här på våren, och på vintrarna kan man ju skida.

Leo Sarling (praktikant)