DELA
Foto: Nina Smeds<07_Bildrubrik>TAGGAD Carola Wikström har bestämt att delta i triathlon i Käringsund i augusti för att fira sin 50-årsdag.

”Jag ska delta i triathlon i augusti”

Dagens ålänning Carol Wikström från Mariehamn formligen sprudlar av inspiration när Nyans utsända träffar på henne utanför Trobergshemmet i Mariehamn. Carola har gått en tredagars idrottspsykologikurs på Högskolan.

– Jag har gått kurs och jobbat helg, så nu är jag jättetrött. Men jag är ledig imorgon.

Berätta om kursen, den verkar ha inspirerat dig.

– Det handlar inte bara om träning utan kan användas inom vilken bransch som helst. Den berörde bland annat motivation, kommunikation och självkänsla.

Varför gick du den kursen?

– Jag är utbildad närvårdare och studerar nu mental hälsa och missbruk. Jag vill hela tiden ha mer kunskap och jag brinner för människor. Det är både för yrket och för mig personligen som jag gick kursen. Jag fyller 50 år i augusti och har delat in mitt år i olika delmål. I augusti ska jag delta i triathlon i Käringsund. Då ska jag simma 400 meter, cykla tio kilometer och springa 2,5 kilometer.

Hur har du förberett dig?

– Startskottet var en Fananamma-viktminskningsgrupp i höstas. Tidigare har jag skämtat om att jag ska delta i triathlon eftersom min dotter Nathalie gjort det. Men nu har jag satt det som mål för att få ett konkret, realistiskt och utmanande mål.

Har det gått bra?

– Jag hade en svacka efter julen och har haft svårt att komma igång igen. Men nu under kursen lärde jag mig att jag måste ha flera delmål. Jag ska tänka i sexveckorsperioder. Så nu ska jag till exempel ha som mål att promenera fem kilometer i Fight cancer and run i början av juni.

Som dagens ålänning får du hälsa till någon.

– Jag hälsar till Fananammas höstgrupp och till vår ledare Fanny Lindström som är ett stort stöd.