DELA
Foto: Lisa Bergkvist<07_Bildrubrik>EFTERLYSER BASAR Agneta Sjöblom i Lemland sjunger i kören Triolen. Fler får gärna komma med i kören, hälsar hon, särskilt sådana som sjunger bas.

”Jag letar efter en vit blus”

Dagens ålänning Agneta Sjöblom i Lemland Lemböte hittar vi inne på Emmaus i Mariehamn där hon är på jakt efter ett specifikt plagg.

– Min kör Triolen ska ha konsert på söndag så då skulle jag behöva en vit blus, men det verkar inte finnas någon här tyvärr, säger hon.

Hur ska du göra då?

– Jag får göra på något annat sätt. Jag tar något jag har hemma.

Vad är det för konsert du ska vara med på?

– Det är i Jomala kyrka som vi ska sjunga under högmässan. Vi sjunger där ett par gånger termin med kören som tack för att vi får öva i deras lokaler.

Och kören – vilken är den?

– Triolen heter den. Vi har jätteroligt tillsammans och vi skulle gärna bli flera. Speciellt basar behöver vi fler av, men andra också.

Vad jobbar du med?

– Jag jobbar på sjukhuset som sjuksköterska. Jag trivs bra.

Finns det en oro nu bland de anställda på ÅHS när landskapsregeringen pratar om att man måste spara?

– Nej, det tycker jag inte för vi har fått information om att vi inte behöver vara oroliga. Vi får bra information numera om allt som händer nu tycker jag. Om det blir några förändringar så kommer vi att få veta det.

Dagens ålänning får alltid hälsa till någon. Vem vill du hälsa till?

– Jag vill hälsa till mina nya flyktingvänner som kom hit till Åland för några veckor sedan. Jag är en vän till en av familjerna genom Röda korset.