DELA
Foto: Lisa Bergkvist<07_Bildrubrik>HAR RENSAT Roland Larsson i Hammarland har rensat i gömmorna och säljer bland annat äldre handböcker och handverktyg på mackloppis.

”Jag har varit som en igelkott”

Dagens ålänning står och säljer gamla handverktyg utanför Teboil i det vackra vårvädret när Nyan får tag i honom.

Roland Larsson bor i Hammarland, men är själv egentligen tveksam till att kalla sig ålänning. Hans mamma kommer från Åland, men själv är han född i Sverige och har bott på många orter där innan han flyttade hit för några år sedan.

Hur kommer det sig att du är här och säljer?

– Jag har rensat och har en massa verktyg och handböcker och annat som jag vill bli av med. Det är jättebra att det här ordnas.

Det är tredje gången teknikloppisen anordnas och Roland har varit med alla gångerna. På hans loppisbord finns bland annat så många som elva skiftnycklar till salu.

Varför har du har så många skiftnycklar?

– Jag har jobbat som mekaniker i 40 år och yrkeslärare i 35 så jag har samlat på mig en del. Jag har varit lite som en igelkott med grejorna.

Har du sålt några skiftnycklar?

– Nej, inte idag. Men andra handverktyg har jag sålt. Jag är nöjd!

Vilka är det som kommer hit och handlar?

– Det är ingen speciell kategori utan sådana som behöver skruva lite. Om de hittar något de behöver så pratar vi ihop oss om priset.

Vad gör du när du inte står här och säljer?

– Numera är jag glad pensionär så jag tar dagen som den kommer. Sedan försöker jag underhålla fruns barnbarnsbarn.

Hur är det att vara pensionär?

– Det är skönt!

Vem vill du hälsa till?

– Jag hälsar till alla som jag känner och som känner mig, men speciellt till min frus barnbarnsbarn Li Larsson och hennes mamma Tina i Mariehamn