DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>FÖRHANDSBOKNINGAR Tina Dahlblom-Landell säger den nya Star Wars-filmen har ökat trycket på förhandsbokningarna.

”Jag har inte sett de gamla Star Wars”

I kväll premiärvisar Bio Savoy Star Wars The Force Awakens, den sjunde filmen i serien. Det är den första filmen sedan 2005 när film nummer sex – Revenge of the Sith – kom ut och många fans är otåliga på att få se den nya filmen.

Är det många som har förhandsbokat?

– Det är bara 62 biljetter kvar av 287 platser, säger Tina Dahlblom-Landell, som driver bion, när Nya Åland talar med henne på tisdagen.

(VId 20-tiden på tisdagskvällen tog biljetterna slut, reds anm.)

Till de stora premiärerna som Hobbit-serien och Bond-filmerna brukar folk höra av sig för att förhandsboka biljetter. Tina Dahlblom-Landell säger att det finns förhandsbokade biljetter till de tre första föreställningarna.

– Det blir fulla hus de första dagarna och sedan brukar det lunga ner sig lite.

Den första filmen om Star Wars – A New Hope – kom ut 1977 och följdes upp av The Empire Strikes Back 1980 och Return of the Jedi 1983. The Force Awakens som har premiär i dag är den första som produceras i Disneys regi.

Vad tycker du själv om Star Wars?

– Jag har inte sett de gamla delarna men jag är inblandad via lego så jag vet vad det handlar om. Mina barn är mellan tio och tjugotre.

Tänker du se den nya?

– Det ska jag göra.

Vem vill du hälsa till?

– Jag vill hälsa till familjen.

Vill du inte hälsa till alla Star Wars-fans?

– Då hälsar jag till familjen och alla som är intresserade av Star Wars.