DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>PÅ PROMENAD Linda Karlsson och hennes hundar Bella, Lucy och Leni är ute på promenad när Nyan slår klorna i dem.

”Jag har hundarna att mysa med”

Dagens ålänning, klädskaparen Linda Karlsson som driver Labelled Fashion Recycling, är ute och går längst Östra utfarten i blåsten med tre hundar. Två av dem knatar på av egen maskin, medan den tredje behöver lite hjälp.

– Hon har ont i benet så jag måste bära henne lite.

Är alla hundar dina?

– Ja, nu så. Jag har adopterat dem. Två av dem har jag adopterat av en vän och en är adopterad från Spanien där den for illa.

Hur är det att ha tre hundar?

– Det är skönt och mysigt. Det är nästan som att ha en stor.

Är det mycket jobb?

– Nej, de är väldigt behändiga djur. Det blir ju jobb om man vill göra det till ett jobb och fara på utställningar och så men jag är inte alls intresserad av det. Jag har dem som sällskap och att mysa med och promenera med.

Gör du deras kläder själv?

– Nej, det har jag inte tid med. Det får andra människor göra.

Vad brukar du annars göra en ledig söndag?

– Jag brukar jobba, men i dag måste jag vara ledig för annars orkar jag inte i morgon.

Vad händer i morgon?

– Det är den här presidentbalstjolavippen nästa helg så det är mycket med det. Jag håller på med klänningar till två personer som ska gå på balen. Jag har haft tre klänningar där förut så det här blir nummer fyra och fem.

Är det roligt?

– Ja, det är det. Det är roligt att göra något till ett tillfälle där folk verkligen verkligen vill känna sig fina och att göra något som passar en speciell person.

Vem vill du hälsa till?

– Jag hälsar till mina syskon i Stockholm och deras respektive. Min lillebror Jonas med Emma och deras dotter Saga och sedan min lillasyster Sara med pojkvännen Joel.