DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>PÅLÄST OM VÄRLDSLÄGET Gerd Fagerlund i Sund Kulla oroas över läget i Europa. ”Vi får ta vara på det goda livet vi har här och nu,” säger hon.

”Jag blir mätt av chipsdoften”

Vid postlådorna i Sund Kulla träffar vi Gerd Fagerlund i färd med att på cykel hämta en god trave tidningar, både dagstidningar och veckotidningar.

– Jag byter tidningar med min svägerska, förklarar hon, och visar att släktingen står vid sitt hus en bit bort närmare Chipsen och väntar på leveransen.

Vad sysslar du annars med, när du inte läser tidningar?

– Jag är pensionär som har det bra bara och umgås med barnbarnen.

Nu läser du om läget i världen?

– Jo, vi får ta vara på det goda livet här och nu, fast det är så oroligt i världen.

Vad har du sysslat med i dina dar?

– Jag är utbildad damfrisörska, men benen bar inte så jag började jobba som elevassistent i Jomala. Nu är jag pensionär och sysselsätter mig mest med mina barnbarn, den yngsta är bara tre år. Jag passar på dem när föräldrarna jobbar oregelbundna arbetstider.

Du bor nära Chipsen, känner du lukten?

– Jo, ibland känns det.

Blir du sugen då?

– Nej, inte direkt. Jag blir mätt av bara chipsdoften. Jag köper inte själv, men om jag väl får en påse så tar den nog slut rätt fort.

Nu får du hälsa också.

– Jag ska börja med att hälsa till svägerskan lite längre bort på vägen, hon heter Gunda Karlsson. Så vill jag hälsa till mina barnbarn också, Hanna och Marcus i Sverige, Zaida, Aron samt Ellen och Wilmer.