DELA

”Jag är en riktig vintermänniska”

Hela Mariehamn ligger inbäddat i ett vitt snötäcke och från himlen virvlar snöflingorna som aldrig verkar ta slut. Vid östra utfarten, i riktning mot Sjökvarteret, är Heidi Ikonen ute på söndagspromenad. Den här väderleken passar henne perfekt.
– Jag är en riktig vintermänniska så det här är jättehärligt. Visst är det lite kallt, men det är inte minus 20 som det kan vara ibland där jag kommer ifrån.
Det visar sig att hon ursprungligen kommer från norra Karelen i de östra delarna av Finland.
Hur hamnade du på Åland?
– Jag pluggade tyska och svenska vid universitetet och sen när det var dags för språkpraktik funderade jag på vart jag skulle åka. Jag hade tänkt göra praktik i Sverige, men sedan blev det Åland och så har jag fastnat här.
Vad jobbar du med?
– Jag är webbredaktör på Visit Åland. Jag uppdaterar hemsidan, skriver artiklar och nyhetsbrev, tar bilder och redigerar. Det är ett väldigt mångsidigt och roligt jobb.
Och hur trivs du på Åland?
– Jättebra. I norra Karelen är det mest skog och sjöar som gäller, här finns det hav och klippor istället. Det är annorlunda men bra.
Vad gör du på fritiden?
– Jag går flera Mediskurser. Jag har börjat på löparskolan och så läser jag en nybörjarkurs i franska. Lindyhop har jag börjat med också! Jag har aldrig dansat det förut, men det är jättekul. Annars är jag en friluftsmänniska som gillar att cykla och promenera. Nu hoppas jag att det kommer is också, det var så härligt förra vintern att gå över Slemmern.
Vem vill du hälsa till?
– Jag hälsar till vänner, bekanta, kollegor och samarbetspartners.

Minna Wallén

minna.wallen@nyan.ax