DELA
Foto: Veronika Åström”Hunden älskar att vara i stugan i Seglinge - ja, det gör både han och jag förstås”, säger Maria Schütten i Överby, med hunden Sonny i famnen.

”Grattis till min man på femtioårsdagen!”

Maria Schütten är ute på sin dagliga runda i Överby med sin hund Sonny, 6 år.

Vad är det för ras?

– Det är en Phalene. Egentligen är det min dotters hund, men nu har hon en ny. Så vi fick behålla honom och det är vi inte ledsna för, och inte Sonny heller. Han har också sin kompis katten hemma, som är åtta år. Katten följer oss en liten bit längs vår väg, men sedan sitter han och väntar på oss där när vi går på promenad.

Hur lång promenad
blir det?

– Jag brukar gå tre kilometer, men i dag blir det en lite längre promenad då det är min lediga dag. Jag går samma runda då jag är en vanemänniska, vilket gäller hundarna också. De snusar gärna på bekanta ställen.

Var jobbar du?

– Jag jobbar som barnskötare på Sviby dagis, där jag trivs jättebra. Jag jobbar med de yngsta barnen, mellan ett och tre år. I Jomala kommun har vi tre daghem och vi brukar turas om att ha sommaröppet. I sommar är det vår tur så det blir full fart hela sommaren.

Vad har du för
semesterplaner?

–Vi tillbringar mycket tid i stugan i Seglinge. Vi är där nu i princip alla helger och när det blir semester är vi där hela tiden. Nu har min dotter köpt hus där också så vi behöver nog inte vara sysslolösa i sommar. Jag har blivit lejd som målare.

Vem vill du hälsa till?

– Jag vill förstås hälsa till min man Anders som fyller femtio år i dag, fredag. Vi har öppet hus den 11 juni och då hoppas jag på lite mer värme. Sedan vill jag också passa på att hälsa till alla barn på avdelning Topasen på Sviby dagis.