DELA

”Det blir ett traditionellt julfirande”

Dagens ålänning är Kristina Baér från Mariehamn.
Nya Åland träffar henne utanför Lisco bok – och pappershandel i Mariehamn där Kristina är på jakt efter sina sista julklappar.
– Jag har elva barnbarn så det är en hel del julklappar som ska ordnas, säger hon.
Hur ska du fira jul?
– Det blir att fira hos äldsta dottern i Brändö och det blir ett traditionellt julfirande med allt vad det innebär.
Vad önskar du dig i julklapp?
– En lugn och fridfull jul samt en vit jul på alla sätt och vis. Inte bara vit i den bemärkelsen att det är snö ute utan även med tanke på alla barn och ungdomar om du förstår vad jag menar.
Kristina berättar att mycket av hennes övriga tid tas upp av barnbarnen men även av olika föreningar där hon är delaktig på ett eller annat vis.
– Jag är bland annat med i Socialmissionen där jag är kassör och just nu tar redovisningarna upp en hel del tid. Utöver det brukar jag sitta barnvakt ibland och sedan försöker jag besöka kyrkan på söndagar så ofta det bara går.
Vad tycker du om snö på julafton?
– Det är fint och vackert med snö men nu får det räcka. Jag brukar gå i julottan antingen i Mariehamn eller i Brändö men om det är för dåligt väder kan jag inte ta mig till kyrkan.
Vilka går din julhälsning till?
– Till mina barn, barnbarn, släkt och vänner. Det är så många att det inte är någon idé att räkna upp alla. Ingen nämnd, ingen glömd som man brukar säga.

Text och foto:

redaktion@nyan.ax