DELA

Den första säsongen var bäst

Dagens ålänning är ute på promenad i höstsolen i Jomala Gölby.
– Jag heter Terese Sundin och jag bor här.
Var är du hemma från till att börja med?
– Åboland. Jag kommer från ett ställe som heter Dalen, nära Söderby i Iniö.
Hur hamnade du på Åland?
– Jag hade arbetat på bank i Åbo men det var osäkert med jobb. Mina två systrar hade redan flyttat hit så jag sökte jobb här jag också. Jag kunde finska och tänkte att det kanske finns arbetsgivare som har nytta av det.
Och hur gick det?
– Jag blev ekonomiassistent på Samtrans, där tar jag hand om faktureringar. Det är ett bra jobb. Och jag hittade en gubbe så jag blev här. Han heter Joakim. Vi har två pojkar, Christian och Andreas.
Vad gör du när du inte fakturerar eller motionerar?
– Påtar i trädgården. Jag har inga odlingar, det är mest blommor och buskar. Men häromdagen hittade jag en planta med gröna tomater. Och så ser jag mycket på film. Vi hade en stor projektor-tv men den rasade ihop så nu ser vi på en vanlig 32-tummare.
Vilken genre gillar du mest?
– Action och thrillers.
Vilken är väldens bästa actionfilm?
– Svårt att säga. Jag ser gärna sånt som Sylvester Stallone och Tom Cruise är med i….. men ”Jagad” med Harrison Ford, den är bra. Han spelar en man på rymmen som är oskyldigt anklagad för mord. Och så gillar jag ”Prison Break” fast det är en tv-serie. Den första säsongen var bäst, sedan spårade det ur litet. Den är sevärd i alla fall.
Vem vill du hälsa till?
– Mina systrar Agneta Mattsson och Carita Backas.

Patrik Dahlblom