DELA

”Den blir dyr, om man säger så”

Där Esplanaden möter Neptunigatan står dagens ålänning Rasmus Johansson och pysslar om en lind.
Vad håller du på med?
Just nu tar jag bort de grenar som växer för långt ner på trädstammarna. Jag sommarjobbar på Mariehamns stads markavdelning och vi tar hand om stadens parker och grönområden, till exempel här i Esplanaden.
Hur trivs du på jobbet?
Jag började på måndagen förra veckan och trivs riktigt bra. Jag har aldrig jobbat med det här förut, men jag tycker om att det är väldigt fritt och att vi får tänka själva. Ledningen ger oss uppgifter varje dag, och så får vi på egen hand bestämma hur vi vill utföra dem i praktiken. Sen så får jag erkänna att det också är roligt att få köra omkring på avdelningens gamla fina mopeder!
Sparar du ihop till något särskilt?
– En del pengar ska jag lägga på min bil, men jag sparar också till den dator jag vill bygga. Jag går el- och datalinjen på yrkesgymnasiet och mitt stora intresse är nog just datorer och IT. Det är dels därför jag valde det här sommarjobbet, för det är så skönt att komma ut och röra på sig när man annars mest är inne. Jag ska jobba hela sommaren, och det kommer väl till pass när jag sen ska bygga min dator. Den kommer att bli rätt dyr, om man säger så.
Lycka till med bygget! Vem vill du hälsa till?
– Jag hälsar till min mamma och till min låtsaspappa Conny. De har inte heller semester än, utan jobbar på som jag.

Text och foto:
Ida Kronholm


ida.kronholm@nyan.ax