DELA
Foto: Stefan ÖhbergLEDARE Dagens ålänning Kristine Dzene är med i projektet "En ledare för en dag" och följer Nyans vd Patrik Ekblom.

”Åland behöver mer som är kul”

Dagens ålänning Kristine Dzene träffar vi i Nyanhuset under onsdagen. Genom JCI-projektet ”En ledare för en dag” följer hon med Nyans vd Patrik Ekblom under hela arbetsdagen.

– Det var min lärare i marknadsföring på högskolan som tipsade mig om projektet och jag tyckte det var en riktigt kul idé.

Vad studerar du?

– Jag går på hotell- och turismprogrammet, ”chefslinjen”, vid högskolan på Åland. Vi läser mycket ledarskap, marknadsföring, företagsekonomi och lär oss om hur det är att starta ett eget företag.

Vad vill du göra ”när du blir stor”?

– Jag vill gärna jobba med projektledning och evenemang, Åland behöver mer evenemang och sådant som är kul.

– Jag har startat facebookgruppen ”Aktiviteter och händelse på Åland” där jag och alla andra kan berätta om sådant som händer. Jag märkte som inflyttad att det är svårt att få ett grepp om vad som riktigt är på gång.

När flyttade du till Åland?

– Jag har bott här i fyra år nu. Jag kommer från Lettland, från en liten stad som heter Bauska och som ligger ungefär 60 kilometer från Riga.

Längtar du hem till Lettland?

– Nja, jag har ju både mamma och pappa där. Men numera har jag familj, jobb och studier här så det blir inte mer än cirka ett besök i året till Lettland. Men istället bjuder jag mina föräldrar hit till Åland.

Hur vara nyinflyttad på Åland?

– Visst var det tufft i början. Jag flyttade hit för att min sambo fick jobb här och det var jobbigt att inte ha vänner eller kunna språket. Men så är det ju vart man än flyttar.

Vem hälsar du till?

– Till min familj, sambon Alexander och sonen Adrian, 2 år.