DELA

Irma tackar mamma för segern

MOTION. I två månader har den åländska befolkningen rört på sig i Nyans motionskampanj. I går drogs en vinnare bland 635 inlämnade kort och den lyckligt utvalde blev Irma Lepistö-Söderholm.
– Jag brukar aldrig vinna! säger hon glatt.
Det är två år sedan Nyan första gången uppmanade ålänningarna att regelbundet röra på sig och sedan loggföra det på ett motionskort. De inlämnade bidragen har ökat stadigt, och den här omgången har rekordmånga bidrag lämnats in. Hela 635 kort fanns i den stora högen, nytt rekord!
Reporter Patrik Dahlblom fick äran att dra den lyckliga vinnaren som den här gången blev mariehamnaren Irma Lepistö-Söderholm.
– Oj, och jag som bara lämnade in ett kort, säger hon överraskat.

Rensar huvudet
Sista inlämningsdag var i måndags, och det var också då Irmas motionskort anlände till redaktionen.
– Faktum är att jag aldrig hade lämnat in det om inte mamma (Christina Lepistö) kom förbi och såg att det hängde på kylskåpet. Hon märkte att det var sista dagen och lämnade in det, berättar hon och fortsätter:
– Jag brukar ofta fylla i korsord och sådant, men jag är så dålig på att skicka in det sedan, det var samma med det här.
Men motionerar gör hon ändå, främst blir det stavgång med en kamrat eller ensam.
– Det är ett så skönt sätt att rensa skallen på och det är beroendeframkallande, man saknar den friska luften annars. Det blev fler promenader nu i oktober än vanligt, eftersom jag ville få mitt kort fullt.

Delad seger
Sommartid styrketränar Irma ibland, men annars är det promenader som är den främsta motionsformen.
– Dagarna är så späckade. Med promenader behöver man inte fara någonstans, utan det är bara att gå ut när man själv har tid, säger hon.
Priset är ett presentkort värt 150 euro hos någon av de sponsorer som står bakom kampanjen med motionskortet. Var hon ska kvittera ut det vet hon inte än.
– Jag ska prata med mamma först, det bästa vore ju egentligen om jag kunde dela det med henne.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax