DELA

IFK tar sikte mot sin första seger

ISHOCKEY. IFK Mariehamn har inlett säsongen i Västkustligan med en poäng på fem matcher. I helgen räknar laget med sin första seger.
– Klarar vi inte det, är vi dåliga, säger tränaren Mikael Rosbäck.
Dubbelmöte på hemmaplan i Islandia väntar IFK Mariehamns herrar i Västkustligans division III. På lördag står HC Mean Machine för motståndet, ett lag som på fem matcher har idel försluter bakom sig och en målskillnad på 10-48. Mot serieledande Salo HT förlorade man till exempel med hela 1–22. IFK:s förlustsiffror mot samma lag blev 1–7.
Rimligtvis borde Grönvitt alltså vara en storlek större.
– Men man ska inte stirra sig blind på siffrorna, alla matcher ska spelas, säger tränaren Mikael Rosbäck.

Fullt lag
Han är dock optimistisk då lagmaskinen har nästan alla delar i bruk.
– Folk börjar återvända från sjukstugan. Vi har egentligen bara två kvar på skadelistan och nästan fullt lag för första gången i år. Vi kan ställa fyra fulla femmor på isen, men jag tror inte vi använder så många, säger Rosbäck.
Inför säsongen började IFK i starkt underläge som nygammalt A-lag med få träningsmatcher i ryggen. Nu har man dock fem seriematcher bakom sig och börjar komma in i tempot. Därför räknar tränaren med seger på lördagskvällen.
– Klarar vi inte det, är vi dåliga, säger han.

Dubbelseger?
På söndag är det Pargaslaget ParSport som gästar ishallen i Mariehamn. I bortamötet i början på oktober blev det IFK-förlust med 2–6.
– Den matchen lär bli av en annan kvalitet, även om jag inte sett HC Mean Machine. Pargas har vi ju sett och vet att de är duktiga, men jag tror att vi kan ta också dem. Det ska bli intressant att se!
Klockan 18.30 är det nedsläpp bägge dagar.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax