DELA

Steroidmisstänkt häktades

Den man som är huvudmisstänkt för den senaste tidens två stora steroidsmugglingar, har häktats av Ålands tingsrätt.
I mitten av september hittade tullen 2.000 tabletter anabola steroider, av preparatet methandienone, i postförsändelser adresserade till en åländsk man.
Tullens bevakningschef Camilla Hägglund rubricerade misstanken mot mannen som grovt dopingbrott.
För en vecka sedan hände samma sak igen. 2.000 methandienone-tabletter påträffades i postförsändelser, och tullen identifierade samma misstänkta som förra gången.
Tingsrätten har nu häktat den huvudmisstänkte mannen, och åtal ska väckas senast den 30 oktober.
Stora mängder anabola steroider är en helt ny erfarenhet för tullen på Åland. Att samma personer nu försökt smuggla in två stora partier på kort tid, kan tyda på att man haft för avsikt att sälja steroiderna vidare.
Camilla Hägglund kan dock inte kommentera det eftersom utredningen ännu inte är klar.

Svårförklarligt
Linda Nordberg, delägare i Träningsverket, ser det hela som ”ett stort frågetecken”.
– Jag kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig vad som varit avsikten med den här smugglingen. Jag ser helt enkelt ingen marknad för sådana preparat här, säger hon och fortsätter:
– Dagens gym är friskvårdscenter, vi har inte alls det klientelet som använder steroider. Och den här personen som misstänks är känd sedan tidigare i narkotikakretsar, och har inget alls med idrott att göra.
Avancia Sportcenters ägare Peter Meklin tror inte heller att det finns marknad för någon som skulle vilja sälja sterioder på Åland.
– Nu när de här smugglingarna hände, diskuterade jag det med min personal. Ingen av oss har hört något om att det skulle florera steroider bland folk som tränar.