DELA

Slemmerntippningen är avgjord

Lions Club Mariehamns isamiral, Jannik Svahnström, meddelar att isen nu har gått och att det officiella resultatet för Slemmerntippningen är den 26 april klockan 08.00.

Eftersom hela 38 personer hade gissat på det datumet och klockslaget, fick vinnaren väljas genom lottning hos polisen i Mariehamn. Årets vinnare av Slemmerntippningen heter Stig Stenberg. Andraplatsen knep Göran Bengts och Anna-Lena Dreijer tog hem tredjepriset. Under Lions Club Mariehamns loppmarknad den första maj får vinnarna sina priser.


Över 3.000 tippningar kom in vilket Svahnström bedömer som ”ett gott resultat”. Eftersom varje tippning kostar en euro har Lions Club Mariehamn fått in en nätt summa som går till välgörenhet. Efter att ha betalt vissa omkostnader för prissummorna, till landskapsregeringen för tillstånd, till tryckeriet för tryckkostnader och till polisen för lottningen, räknar Svahnström med att kunna betala ut cirka 2.600 euro till välgörande ändamål. Vart pengarna ska gå i år är ännu oklart.
– Pengarna är inte öronmärkta. Vi får löpande in ansökningar från privatpersoner och föreningar som behöver hjälp och sedan gör vi en bedömning.

Minna Wallén