DELA

Nytt format ger nya möjligheter

Tydligare. Roligare. Spännande.
Så sammanfattar vår chef Jonas Bladh Nyans nya format och utseende.
Från och med i dag samtrycks båda de åländska tidningarna. Flytten till Tidningstryckarna innebär för Nya Ålands del också en övergång till tabloidformatet.
– Det är det format de allra flesta tidningar har i dag, säger Jonas Bladh som har lång erfarenhet av tabloiden från sina år på Aftonbladet.
– Jag gillar tabloiden. Man kan göra mera i redigeringen och det är spännande. Man kan presentera artiklarna så att de blir både tydligare och roligare att läsa. Men vi gör naturligtvis inte Aftonbladet, Nya Ålands själ och hjärta kommer att finnas med också i fortsättningen.

Sista uppslaget
Det är inte bara formatet som är nytt i dag utan också layouten.
– Första sidan ser helt annorlunda ut. Vi är nu tydligare med vad som är vår huvudnyhet och också med att det är Nya Åland du håller i handen. Inne i tidningen finns allt det gamla kvar men det har skett en omflyttning så att ledaren och debatten finns i början av tidningen före ett sammanhållet nyhetsblock, säger Bladh.
– Det sista uppslaget kommer att bli populärt. Här har vi samlat tv-programmet, spalten, vädret, serierna och dagens rätt.
Från och med i dag är de svartvita sidorna ett minne blott. De förbättrade färgmöjligheterna kommer bland annat att utnyttjas till att ge varje avdelning i tidningen ett eget uttryck.
– Jag vill också betona att vi ännu är i en övergångsfas där vissa detaljer söker sitt slutliga utseende, säger Jonas Bladh.
– Och vi välkomnar naturligtvis läsarnas synpunkter om nya Nyan!
Läs mer i papperstidningen!

Titte Törnroth-Sarkkinen