DELA

Enkelresan blev dubbelkryssning

Angela Eklöw skulle i torsdags ta färjan från Stockholm hem till Åland. Men på grund av det stormiga vädret blev enkelresan en dubbelkryssning på 54 timmar.
– Efter två dagar hade mina underkläder tagit slut, säger Eklöw som både serverades underkläder, mat och hytt under sin oplanerade weekendresa.
Angela Eklöw hade deltagit i en föreläsning i Stockholm när hon steg ombord Silja på torsdagen med siktet inställt på att vara på Åland till natten. Men så blev det inte. Ovädret gjorde att man inte kunde lägga till och Angela fick snällt åka med till Helsingfors där hon fick tillbringa fredagen i väntan på att båten skulle åka tillbaka till Åland.
– Jag hade dagen fullbokad med kunder och ingen internetuppkoppling, så min man fick agera receptionist och tog kontakt med kunderna, säger Angela som till vardags driver Angelas Beautybase i Mariehamn.
Nya skor fick hon köpa inför den oväntade stadsvandringen.
– Jag hade bara högklackat med.


Tredje gången gillt
Väl tillbaka på båten packade hon och förberedde sig på att få stiga iland. Men det gick inte denna gång heller. Så på lördagen hamnade Angela hamnade tillbaka där hon startade. I Stockholm. Tredje gången gillt tänkte Angela och följde med på returresan tillbaka till Mariehamn.
– Peronalen i infon var supertrevlig och försökte hjälpa mig så gott de kunde, säger Angela som fick både hytt, matbiljetter och underkläder.
– Efter två dagar hade mina underkläder tagit slut. De ringde från receptionen direkt till butiken och de var beredda när jag kom, säger hon med ett skratt.
Läs mer i papperstidningen!

Heidi Hendersson