DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>WIN-WIN Den nya försäljningsplattformen som lanseras i höst gynnar alla, är Visti Ålands leverantörer överens om. Från vänster i bild står Gustaf Eklund från Viking Line, Maria Hellman-Aarnio från Eckerölinjen, Anders Rundberg från Celeste, Lotta Berner-Sjölund från Visit Åland, Thomas Strandvik från Alandfishing och Pub Niska, Gunilla Karlsson från Celeste och Tanja Jansén från Celeste.

Lättare turista på Åland

Visit Åland lanserar i höst en försäljningsplattform som ska göra det lättare för turister att bygga egna upplevelsepaket på internet.

– Det är ett stort steg i rätt riktning, säger Gustaf Eklund på Viking Line.
Idén med plattformen är att öka Turistålands tillgänglighet genom att samla all bokningskapacitet på ett och samma ställe.

Lotta Berner-Sjölund på Visit Åland säger att deras hemsida brukar ha ungefär en halv miljon unika besökare per år. Genom att införa försäljningsplattformen CityBreak på hemsidan är förhoppningen att all bokning ska finnas på samma ställe och även kunna nås via smarttelefoner.

– Folk vill kunna boka hela sin semester på en gång och på ett ställe. Dessutom ska det gå att bygga egna semesterpaket med allt från resa och logi till upplevelser utifrån sina intressen. CityBreak var den plattform som uppfyllde våra krav, säger Magnus Krantz på Visit Åland.

CityBreak är idag Nordens ledande internetbaserade affärssystem för turist- och destinationsbolag. Magnus Krantz visar exempel från andra turisthemsidor som använder sig av CityBreak. En efterfrågad funktion är en kalender med bokningsbara evenemang.

– I nuläget går det dock inte att säga precis hur hemsidan kommer att vara utformad.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!