DELA

Rattfyllerist försökte gömma sig för polisen

Flera bilförare på Åland fick ordningsboter under tisdagen, då polisen lade extra krut på trafikövervakningen. I Sund Finby fick två bilförare anmärkningar för överhastighet respektive beslysningen.
Vid Ödkarby skola fick en bilförare och en traktorförare böter efter att ha kört 47 kilometer i timmen på 30-vägen. En tredje bilist körde i 49 kilometer i timmen på samma väg och hade dessutom inget säkerhetsbälte på sig. Alla tre fick böter på 115 euro var.
I Ödkarby kunde också en misstänkt rattfyllerist gripas. Bilföraren upptäcktes då hen vek av vägen strax före poliskontrollen. Då polisen följde efter hittades personen på en gård, där hen försökte gömma sig för polisen. På sin hemsida skriver polisen att personen dessutom redan hunnit ”korka upp en flaska brännvin” och druckit av det i hopp om att vilseleda polisen. Föraren blåste 0,74 promille i alkometern och fick följa med för provtagning.
I Saltvik Kroklund kontrollerades 60 fordon. Tre förare fick böter för dåliga däck och en för överhastighet. Dessutom utdelas anmärkningar till några bilförare som hade så kallade Xenon-lampor på sina bilar, trots att bilarna inte var godkända för detta. En bilförare fick åka hem och hämta en bilbarnstol innan hämtning på dagis. (mw-w)