DELA

Nova Alandia köpte ny byrå

Redovisningsbyrån Nova Alandia utökar sin kundbas med cirka 30 procent genom att köpa Ekonomisk byrå F.Lindqvist av Investor Lemland ab. Enligt ett pressmeddelande överlåts verksamheten den 1 februari, de tre som nu är anställda hos Ekonomisk byrå F.Lindqvist följer med till Nova Alandia.
– Den största fördelen för oss med att köpa den här verksamheten är att vi ökar volymen. Vi vill försäkra oss om att vi har fler personer med samma kompetens, det gör att vi kan erbjuda våra kunder kontinuitet och trygghet, säger Lasse Luoma, styrelseordförande i Nova Alandia.
Fredrik Lindqvist, vd på Investor Lemland Ab, motiverar försäljningen med att förutsättningarna för att bedriva mindre redovisningsbyråer på Åland har försämrats.
Investor Lemland Ab omstrukturerar nu verksamheten till att bli en renodlad fastighetsbyrå med service för bostads- och fastighetsaktiebolag.
Nova Alandia har sedan starten för fem år sedan strategiskt köpt upp flera mindre redovisningsbyråer och har i dag över 200 företag i sitt kundregister. (tt-s)