DELA

Höga hastigheter och blinkerslarv

En rad trafikförseelser inträffade under polisens pass natten mellan tisdagen och onsdagen.
En personbilsförare fick en strafforder efter att ha kört 73 km/h på Österleden i Mariehamn, där hastighetsbegränsningen är 50 km/h. Personen är misstänkt för äventyrandee av trafiksäkerheten.

Ytterligare tre fortkörare upptäcktes. En personbilsförare fick en strafforder och tio dagars körförbud efter att ha kört 121 km/h på Hammarlandsvägen i Gottby, där högsta tillåtna hastighet är 90 km/h. På samma väg framförde en personbilsförare fordonet i 118 km/h och tilldelades en strafforder. Båda händelserna rubriceras som äventyrande av trafiksäkerheten.

En motorcykelförare hade också bråttom. Personen körde minst 75 km/h på Nya Godbyvägen i Mariehamn, där begränsningen är 50 km/h, och tilldelades en strafforder. Dessutom var motorcykelns ljuddämpare bytt till en modell som saknade godkända typmarkeringar.

Under natten påträffade polisen även en personbilsförare som glömde att blinka i tre korsningar under kort tid. Föraren glömde dessutom att ta på sig säkerhetsbältet innan färdens start. Hen delgavs en ordningsbot för trafikförseelserna. (mis)