DELA

Agenda 21 och Visit Åland samarbetar

Agenda 21 och Visit Åland ordnar ett heldagsseminarium för turismföretagare den 5 november. Marcus Eldh som driver ekoturismföretaget Skogens Konung Ab, känt som WildSweden.com med bas i Skinnskatteberg, medverkar i seminariet.
– Sedan starten för tio år sedan har han tagit emot besökare från fler än 75 länder för att möta vilda älgar, bävrar och vargar i Bergslagens djupa skogar. WildSwedens vision är att erbjuda naturupplevelser i världsklass och att vara en förebild inom utvecklingen av naturturism. De har fått utmärkelserna Grand Travel Award 2009, Trip Award 2008 och Tourism Entrepreneur of the year in Sweden 2008, skriver Visit Åland i ett medlemsutskick.
På seminariet ska deltagarna bland annat brainstorma om hur man kan utveckla ekoturism eller grön turism på Åland. Seminariet är ett första led i samarbetet mellan Agenda21, näringslivsorganisationerna och landskapsregeringen.
Samarbetet dem emellan handlar även om miljöcertifieringen Green Key där Agenda 21 agerar plattform. Turismanläggningar på Åland ska få möjlighet att arbeta mot en Green Key-certifiering och från och med årsskiftet beviljas Paf-medel för det här arbetet. En Green Key-certifiering kan ges till miljövänliga företag och anläggningar. (ml)