DELA

Lite blandat om hösten

Nu närmar sig hösten med stormsteg, och i alla fall jag spenderar mer tid inomhus. Ibland kanske det känns kallt, tråkigt och mörkt med höst, som att man bara går omkring och väntar på att den kalla och långa vintern. Men jag tycker ändå hösten är mysig!
Då känns det mer som att man har en anledning till att tända ljus, dricka te och bara få mysa under filten. Blåst och regn, som ofta är väldigt vanligt på hösten, har sina för- och nackdelar. Det är ju mysigt när det regnar så länge man får vara inne.

Jag tycker
det är skönt överlag att få vara inne när det regnar och stormar ute. Man uppskattar att få vara inomhus på ett annat sätt när vädret är sämre.
Men då kanske inte vädret är sämre? Det kanske är bättre? Det är nog upp till var och en hur man tycker om det.

För att
inte bli trött på höstvädret tror jag det är bra om man försöker tänka på fördelarna. Jag har ju nämnt några, men det finns flera.
Till exempel kan man plocka svamp, det finns ingen bättre årstid än hösten att plocka svamp. Och gillar man inte att äta svamp kan det ändå vara ett nöje bara att plocka den.

Så kan
vi tänka på alla fina färger på hösten. Det är väldigt härligt när alla löv har bytt färg och faller ifrån träden. På vissa ställen, där träden står tätt, kan det bli som en färgglad gata av alla löv. Det lyser upp det annars mörka vädret mycket.
Många kanske ser det som en nackdel att löven byter färg och faller ner på marken. Det blir ju väldigt mycket att kratta på vissa ställen. Men det måste inte vara helt fel att kratta heller, man får vara ute och man får röra på sig, eller hur?

Så är
inte alla dagar på hösten regniga och gråa heller, vi brukar ha många soliga dagar på hösten. Jag tror att man tänker på regn, blåst och mörker när man tänker på höst för att man tänker på den där slaskiga tiden i november när det är lera överallt.
Då det håller på att byta från höst till vinter, men det är för kallt för den snö som kommer att stanna kvar.

Något annat
jag tycker är mysigt med hösten är att man kan börja ha på sig stora halsdukar, vantar och varma jackor. Vintern är ibland så kall att fastän man har på sig vantar och halsduk fryser man.
Men på hösten känner man verkligen att de gör någon nytta.

Det är
verkligen inte så att alla utomhusaktiviteter blir omöjliga på hösten.
Förutom att kratta löv och plocka svamp kan man ju fortfarande cykla, promenera, träna utomhus och en massa annat.

Amanda Haupt, prao