DELA

Susanne Alfvengren på Ålandsturné

Sångerskan Susanne Alfvengren är på en kort vinterturné i den åländska skärgården den här veckan.
Konserterna ges torsdag kl 19.00 i Brändö kyrka, fredag kl 19.00 i Kökar kyrka och lördagen 14.00 i Sottunga kyrka.
En liknande turné gjordes 2004 då nio platser fick besök. Hon har även gett sommarkonserter på Åland och medverkat i Visfestivalen på Kumlinge.
– Åland har med tiden kommit att betyda mycket för Susanne. Hon har vänner här och då och då sitter hon i en stuga på Kumlinge och arbetar på nya alster. Där började hon skriva på den sång som fått ge namn till denna turné, nämligen ” När kvällarna ljusnar….”, sägs i ett pressmeddelande.

Vad ska vi ha konst till?
Öppna högskolan arrangerar i samarbete med LumparLab Teaterförening ett seminarium med rubriken ”Om konst och kultur som samhällsnytta: Innanför och utanför ramarna; ett seminarium mot bättre vetande.
Seminariet beskrivs i ett pressmeddelande så här: ”I ett ekonomiskt klimat där olika samhälleliga behov vägs mot varandra kan konst och kultur tyckas fjäderlätt. Vad ska vi ha konst och kultur till?”
Nina Bondesson, konstnär och f.d. professor i textil konst på HDK i Göteborg, Thomas Koppfeldt, Konstfack, f.d. professor i medier,estetik, pedagogik vid DI i Stockholm, och Chris Torch, skådespelare, regissör och senior rådgivare på Intercult, Stockholm ger varsin föreläsning där de, utifrån sina olika utgångspunkter, talar om betydelsen av bilder, konst och gränsöverskridande kulturella möten.
– Vi vill med detta seminarium öppna för et samtal kring hur politiken ser på människans möjlighet att komma till uttryck genom att tänka, känna, ifrågasätta och agera och därigenom ta sig frihet och utrymme att växa. Vad betyder ett sådant utrymme för individen och för samhället vi bygger? Vi vänder oss till alla som har intresse av att fundera över meningen med bilder, konst och kultur och hoppas kunna tillföra kunskap till ett område som i den allmänna debatten sällan behandlas från en analytisk utgångspunkt.
Seminariet arrangeras torsdagen den 3 maj mellan 12 och 16.00
Sista anmälningsdagen är 12 april 2012. Anmälningarna tas emot av högskolan.