DELA

Quintetto Unico på biblioteket

Lördagen den 4 februari klockan 13.00 uppträder Quintetto Unico på Mariehamns stadsbibliotek i programserien Kultur på dagtid. Gruppen består av Marie Johansson, Erik Dickens, Maria Carlström, Emil Jämsén och Dennis Karlsson. De studerar alla på Lunnevads folkhögskola utanför Linköping. I deras studier ingår att ordna en turnévecka och de har då valt att besöka Åland under en del av veckan.
– Med instrumenten marimba, klarinett, piano och sång skapar de en spännande ljudbild. Programmet erbjuder något för alla med operamusik från Carmen, mer moderna kompositioner av bland annat Vaughan Williams, Csaba Deák och Keiko Abe samt folkmusik, skriver gruppen i ett pressmeddelande. qSkrot visas
i fotoutställning

Fotografen Taina Dalberg visar utställningen ”Skrot eller nostalgi och sopor” på Tårtbiten i Torggallerian från och med i går.
– Det handlar lite om Ålands baksida, skrot och sopor som finns nästan överallt vid skogsvägarna, skriver hon. qHancocks bok
kan få pris

Eva-Jo och Michael Hancocks bok ”Helkväll Sthlm” är nominerad av Designtorget till Årets Sak. Designtorget har nominerat sammanlagt tio saker till utmärkelsen och vinnaren kosars på torsdag.
Så här står det på Designtorgets hemsida: ”För femte året i rad har vi nominerat 10 saker till utmärkelsen Årets sak. Vinnaren, som koras under en ceremoni, får förutom ära och berömmelse en plakett i silver och en prissumma på 20.000 kronor. Årets sak är ett årligt pris med syfte att lyfta fram den/de formgivare som under det gångna året skapat den nya sak i DesignTorgets sortiment som känns mest kreativ, väldesignad, nytänkande och säljbar. Vi vill med detta årligen återkommande pris ännu tydligare uppmärksamma all den härliga skaparkraft som varje år genererar snygga, funktionella och tokroliga bruksföremål i vårt avlånga land!”
”Helkväll Sthlm” är en bok som bjuder sin ägare på en valfri varmrätt på tio olika krogar, samt fribiljett på fem av Stockholms scener när man besöker dessa med en god vän. qLitteratursällskapet
utsåg kommunikationschef

Gunilla Löfstedt-Söderholm har blivit utsedd till ny kommunikationschef för Svenska litteratursällskapet i Finland. Beslutet fattades på ett styrelsemöte förra veckan.
Löfstedt Söderholm har en lång karriär bakom sig på Svenska Yle, bland annat som nyhetschef på Tv-nytt.
Hon tillträder tjänsten i början av mars, skriver FNB. qKerstin Ekman
får Ivar Lo-pris

Författaren Kerstin Ekman får Ivar Lo-Johanssons personliga pris. Hon tilldelas 330.000 kronor för sin roman ”Grand final i skojarbranschen”.
Ivar Lo-Johanssons personliga pris är Sveriges största litterära pris till en svensk författare. Det delas ut av Ivar Los författarfond. Juryn består av representanter från Författarförbundet, ABF och Svenska Akademien, skriver TT Spektra. q