DELA

Om katten Bonus berättar Inga-Britt Wiktorsson



 när hon gästar Föglö hembygdsförening tisdagen den 11 januari kl 14. Inga-Britt berättar och visar bilder på Bonus som hon ju tillägnat en hel bok. Tillställningen hålls på Annagården.
Föglö hembygdsförening kan under 2011 fira sitt 30-årsjubileum och inledde året med att lansera en ny hemsida, där också uppgifterna om Inga-Britt Wiktorssons Föglöbesök finns. Hemsidan, som gjorts av Carl-Anton Kiviö, finner man under adressen http://www.foglohembygd.ax.



Konst av kvinnliga
Finströmskonstnärer
visas under januari på en utställning i Finströms bibliotek i Godby. Det är Karin Sandell-Karlsson som visar sin samling med verk av kvinnliga konstnärer från Finström. De flesta tavlorna har hon köpt i samband med utställningar i Finströms bibliotek.
Så här berättar Karin om hur samlingen startade:
”Medan jag arbetade på biblioteket här i Finström och såg alla utställningar och kände köplust kom jag på idén att köpa konst enbart av Finströmskvinnor. Jag hade varken råd eller plats för så många tavlor och tyckte att detta var en genialisk begränsning. Så under ett antal år köpte jag sådana tavlor jag tyckte om av Finströmskvinnor. Efter en tid måste jag sluta köpa eftersom jag inte vill ha konst undansatt i förråd.”
Hela 22 konstnärinnor är representerade på utställningen.
I samband med utställningen ordnas en ”konstkväll” onsdag 19 januari i biblioteket. Karin Sandell-Karlsson och Isa Hällström presenterar konstnärerna och de olika tekniker de använt, berättar kultur- och bibliotekschef Fredrika Sundberg.



Konstnären
John Bauer

skildrade en värld med tomtar och troll i sagornas mörka storskog. Det var en lockelse för silverfiskar visade det sig, så nu måste Jönköpings läns museum stänga sina utställningslokaler i mer än ett år för att få bukt med silverfiskproblemen, uppger Sveriges Radio Jönköping, enligt FNB-TT.