DELA

Naturfotografen Martina Erikssonöppnar på måndag en utställning i Ålandsbanken på Brändö. Det är fråga om en fotoutställning med namnet ”Känslor” som hon också visade på Galleri Skarpans i Mariehamn 2008.
Martina Eriksson är född i Kuusankoski och kom 1990 till Åland. Hon är utbildad primärskötare. Efter tio år inom vården ändrade inriktning på sitt liv, gick naturfotolinjen på Ålands folkhögskola och startade Martinas Foto Design 1999.
Utställningen på Brändö kan ses till slutet av januari.Torgny Lindgrens
meoarbok ”Minnen”
tas upp i litteraturföreningens radiobokcirkel måndagen den 13 december klockan 09. 40 i Ålands radio. (Observera den nya tiden!). Anne-Louise Fogelström, Doris Ingman och Leo Löthman diskuterar en av sina favoriter – som börjar boken med att påstå att han inte har några minnen! Reprisen kommer som vanligt på lördag, den 18 december, klockan 14.00.Flera Röster
ger julkonsert
i S:t Görans kyrka i Mariehamn på lördag, den 11 december, kl 19. Kören firade nyligen sitt tioårsjubileum och gav ut en ny cd-skiva. Vid lördagens konsert medverkar Samuel Fagerholm och Jakob Sundström som gästartister. Pianist är Emanuele Ferrari.Operan ”Don Carlos”
som kan ses i stads-
huset i Mariehamn på lördag, den 11 december, med direktlänk från Metropolitan i New York, beskrivs som en ”vacker och ambitiös uppsättning”. Nicolas Hytner från London gör sin regidebut på Metropolitan. Roberto Alagna i rollen som Don Carlos leder ensemblen med stjärnorna Ferruccio Furlanetto, Marina Poplavskaja, Anna Smirnova och Simon Keenlyside.
”Don Carlos” ges kl 19.30. Operabaren öppnar 18.30 och 19.00 ges en introduktion till föreställningen. Förköp av biljetter kan göras på Andelsbanken. Biljetter säljs också före föreställningen.
Lokal arrangör är Kulturföreningen Katrina.