DELA

La Traviata avslutar operasäsongen

Metoperasäsongen avslutas med Giuseppe Verdis opera La Traviata, den vilseförda. Föreställningen visas i Stadshuset i direktsändning från New York på lördag den 14 april klockan 20.00 med introduktion klockan 19.30.
La Traviata är en av Verdis mest älskade verk, berättar arrangörerna kulturföreningen Katrina i ett pressmeddelande.
– Operan innehåller en mängd arior som både till sin melodik och musikaliska form är mycket förtätade. Men operan innehåller också fina duetter och körpartier som på ett enstående sätt stöder operans dramatiska utveckling. I metoperans uppsättning sjunger den franska koloratursopranen Natalie Dessay rollen som Traviata.
Uppsättningen är regisserad av Willy Decker till Festivalen i Salzburg år 2005.
– Vi får en se en modern och sparsmakad föreställning med koreografiska och scenografiska effekter som är visuellt ytterst raffinerade. Rollen som Alfredo sjungs av Metthew Polenzani, en lyrisk tenor som har en rad lyriska roller bakom sig. Den ryska baritonen Dimitri Hvorostovskij sjunger rollen som fadern Giorgio. En musikaliskt och dramatiskt krävande roll. Fadern som moralens och dramats makthavare.
Biljetter kan köpas före föreställningen i Stadshuset från och med kl.18.00.Vivakören ger minneskonsert

Vivakören håller en minneskonsert för körens nyligen avlidna dirigent Lena Svartström. Konserten har namnet ”Viva with Love!” och ges söndagen den 22 april klockan 16.00 i Alandicas musiksal.
– Temat är kärlek och Lena har gjort arrangemanget till flera av sångerna som vi sjunger. En del av dem framfördes på musikfesten i januari, då Lena själv var på plats i publiken, skriver körens ordförande Agneta Brunila i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Kören hade en stor plats i Lenas hjärta och Lena har betytt mycket för körens utveckling från en vanlig kör till en kör som agerar, rör sig på scenen och satsar på publikkontakten. Vi kommer att fortsätta sjunga i Lenas anda.Upptäck de djupa Värmlandskogarna

Sirkka Liisa Enqvist arrangerar i samarbete med Mariehamns församling en bussresa till Finnskogarna i Värmland 9-11 juni.
Så här skriver Enqvist i resebeskrivningen:
– För 400 år sedan utvandrade tusentals familjer från Finland till Sverige för att finna nya möjligheter, bort från krig och svält. Många av dem hamnade i Värmlands djupa skogar. Vi har möjlighet att följa i deras spår. Vi besöker finska bosättningar och lär känna den skogsfinska kulturen som finns kvar i norra Värmland. Vi besöker bland annat hembydsgården Kollsberg, Torsby Finnkulturcentrum, finngården Kvarntorp, gården Karmenkynna i Lekvattnet, Östmarks kyrka, och deltar i en guidad visning i Bovilgården.
Boendet ordnas på Sahlströmsgårdens nya hotell i Torsby. För anmälningar och frågor, kontakta Sirkka Liisa Enqvist tel. 0457 524 39 33 senast sista april.