DELA

kulturnotiserKulturjournalisten
Alice Sundman
har sagt upp sig från tjänsten som kulturredaktör på Länstidningen i Södertälje. Alice Sundman, som kommer från Åland, är just nu är tjänstledig för studier. Hon säger till Nyan att hon lämnar Länstidningen som en följd av den inriktning som tidningens kulturjournalistik har tagit. Enligt Sundman frångår tidningen helt den kritiska kulturjournalistiken med recensioner och analyserande texter.
Det var efter en debatt om saken i programmet Publicerat i Sveriges Radios P1 förra lördagen som hon beslöt säga upp sig. Nu på lördag kl 16.35, finländsk tid, kommer Alice Sundman själv att intervjuas i Publicerat om sitt beslut att lämna tidningen. Publicerat sänds i repris på söndag kl 13.
Alice Sundman, som också skriver Stockholmskolumner i Nya Åland, har arbetat vid Länstidningen sedan 2001.
Nu närmast skall hon fortsätta sina studier för en mastersexamen i engelsk litteraturvetenskap vid Stockholms universitet. oEn fotoutställning
med bilder tagna
av elever vid Övernäs högstadieskola kan man just nu se på Kakelhallen i Mariehamn. Det är en grupp på drygt tiotalet elever som haft analogt foto som tillval som ställer ut sina alster. Många har fotograferat porträtt men också lite andra motiv finns med.
Samtidigt visar en grupp elever vid skolan som haft styling som tillval bilder på resultatet av sitt arbete.
Utställningarna kan ses på Kakelhallen till den 17 maj. oSommarresor
på Åland bjuds det
på i Radio Ålands läshörna på måndag den 10 maj kl. 09.45. Det är Emil Nervanders resebrev ”Sommarresor på Åland” som Mikael Lagström läser.
Emil Nervander (1840 – 1914) grundade 1870, tillsammans med J.R Aspelin, Finska fornminnesföreningen. Ursprunget till resebreven är vetenskapliga expeditioner till olika delar av Finland, bland annat Åland, som besöktes år 1871.