DELA

kulturnotiserBritt Marie Trensmars
bok om åländska
hem är nu klar. Boken, är rikt illustrerad med Trensmars egna bilder. Britt Marie Trensmar, konstnär, fotograf och inredningsjournalist, berättar om tolv hem, både året-runt-bostäder och sommarhus på Åland, men också om arkitektur och design och om de människorna som bebor de tolv husen. Med finns såväl gamla bondgårdar som moderna byggen.
”Rötter och arv” är titeln på boken som utkommer på Söderströms förlag. Nyan återkommer till boken, bland annat i den hemmabilaga som utkommer inom en nära framtid.Ungdomsorkesterns
instrumentprovar-
kväll i måndags gav gott resultat. Krister Norrgrann berättar att man hade tio förhandsanmälningar men att 16 ungdomar mötte upp. Det betyder att det blir en ny B-orkester. På måndag, den 5 oktober startar man höstens övningar med en liten not- och rytmkurs.
– Finns det fler intresserade som vill komma med så går det fortfarande bra. Men anmäl gärna till mig på förhand , säger Norrgrann.
Numret är 0457-331 26 33.Skådespelaren
Ulf Larsson avled
på måndagen. Enligt Dagens Nyheter var det Larssons sambo som fann honom livlös i lägenheten på måndag eftermiddag. Trots återupplivningsförsök gick hans liv inte att rädda, skriver tidningen.
Ulf Larsson medverkade i en mängd tv-program och teateruppsättningar, bland annat som som programledare i magasinet Söndagsöppet.
Romanen ”Kvartingen som sprängdes” berättar om det alkoholmissbruk som Larsson övervann i slutet av åttiotalet.Sista chansen att
anmäla band till

årets Unga band är i morgon, den 1 oktober. Blanketter finns på ungdomsgårdarna Tvärsan, Uncan och stallet eller på hemsidan; www.mariehamn.ax/ungdomsbyran. Anmälningarna lämnas in till Uncan och Tvärsan senast torsdag kväll kl 22.00.