DELA

Kulturnotiser 14.10Mamma Mu och kråkan
drog fullt hus

på Mariehamns stadsbibliotek i söndags. Cirka 120 personer kom för att se pjäsen ”Mamma Mu och Kråkan, Ko Zoo” efter Jujja Wieslanders populära Mamma Mu-böcker med Teater Pargasbjörnen och Estrad Finland. Mamma Mu spelades av Henrik Grönroos och kråkan av åländska Gun Sjöroos.Ett jubileumsforum
för musiken hålls
i Åbo 17-18 oktober. Detta med anledning av att Finlands svenska sång- och musikförbund fyller 80 år i år. Till forumet kommer förbundsmedlemmar och förtroendevalda från hela Svenskfinland. I programmet ingår bland annat ett seminarium om körsångens och amatörmusikens framtid, konsert med damkören ExAudio, jubileumsfest i Åbo slott, utdelning av kompositionspris samt startskottet för nästa finlandssvenska Sång- och musikfest som hålls i Åbo 2011. Gästföreläsare är Sofia Söderberg Eberhard som jobbar som kormästare vid Malmö Opera.
Hon har fyra gånger vunnit pris för bästa dirigering på internationella körtävlingar runtom i Europa.Ulrika Sneitz är
en av solisterna

när den stora kören ConVoce från Stockholm gästar Åland söndagen den 25 oktober. Musik för själen heter konserten som hålls i Sankt Görans kyrka klockan 15. Musik av Requiemkompositörerna Fauré, Mozart och Verdi framförs, liksom operamusik av Bellini, Donizetti och Wagner.