DELA

Kulturnotiser

Barbro Eriksson
belönades med
en av de medaljer som staden Florens delade ut vid den nyligen avslutade konstbiennalen. Medaljen, ”Lorenzo Il Magnifico City of Florence award”, fick Eriksson för den installation med foto och textil som hon deltog i biennalen med. Verket bygger på historien om en klänning från 1920-talet.
Att få medalj var enligt Barbro Eriksson mycket hedrande och hon tror att hon belönades av staden Florens för att hon också valdes att visa sitt verk utanför själva utställningshallen.
Hon berättar att det delades ut många olika priser i olika kategorier. Huvudpriset gick till den serbiska performancekonstnären Marina Abramovic som var speciellt inbjuden.
Som Nyan tidigare berättat deltog också Caroline Pipping från Åland i årets biennal och Barbro Eriksson säger att både hon och Caroline trivdes utmärkt.
– Det var en fantastisk stämning och vi knöt många nya kontakter bland utställarna.
Totalt deltog 846 konstnärer från 72 länder denna gång. Var och en med 1-2 verk.
Biennalen i Florens är en stor konsthappening där deltagande konstnärer kontaktas av arrangörerna på basen av sådant som de visar upp på nätet eller genom egna intresseanmälningar.

Torbjörn Engmans
låt ”Sommarhamn”
fanns bland de mest spelade låtarna i Radio Vega under det gångna året. Engman berättar att Helsingin Sanomat nyligen noterade detta. ”Sommarhamn” fanns med som låt nummer tio och Engman tycker att det känns mycket hedersamt.
En annan av Torbjörn Engmans låtar, ”Om dig”, finns också på den svenska pop-i-topp-listan sedan 18 veckor. Listan röstas fram av lyssnarna till en popradio på internet.