DELA

kulturnotiserOrganisten
Lars Andersson

från Stockholm är gäst vid ”Månadens orgelstund” i Lemlands kyrka onsdagen den 3 februari. Andersson kommer att bjuda på musik av Cesar Franck, Georg Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach och Erland Hildén samt improvisation över ett givet tema.
Lars Andersson är född 1967 och har studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med Erik Boström och Mats Åberg som lärare. Efter det har han studerat orgelinterpretation och improvisation för Naji Hakim i Paris.
Andersson har gett konserter och ackompanjerat körer runt om i Europa, på Island och i USA. Han har gjort ett flertal inspelningar för Sveriges Radio och på skiva.
Nu är han verksam som organist i Uppenbarelsekyrkan i Hägersten och som lärare i solistiskt orgelspel vid Högskolan Ersta-Stora Sköndal.”En kick för
entreprenörer

inom kreativa branscher”, så beskrivs den föresläsningsserie som Ålands teknologicentrum, tillsammans med Öppna högskolan och Nordens institut på Åland, arrangerar under rubrikerna ”Jakten på den kreativa affärsidén” och ”Prissättning – konsten att ta betalt”.
– Vår önskan är att inspirera till företagstänk hos små företag speciellt inom kreativa näringar. Vi vill ge verktyg för ökad lönsamhet, säger Maria Jonsson, informatör på Nordens Institut.
Det är Maria Österåker, som jobbar som företagsutvecklare, och Linda Blomqvist, som är verksamhetsledare på Juthbacka kulturcentrum, i Nykarleby som kommer till Åland och föreläser den 3 och 4 februari.Välgörenhetskonserten
i Helsingfors domkyrka

i söndags drog in mera än 800.000 euro för Haiti. Arrangörerna var Kyrkans utlandshjälp, Gemensamt Ansvar-insamlingen och Helsingfors domkyrkoförsamling, skriver FNB. Konserten sändes i direktsändning i TV.