DELA

Ken Ring kommer till Summer Jam

Den svenska rapparen Ken Ring ställde först in sin spelning på festivalen Åland Summer Jam, men har nu meddelat att han ändå kan komma. Åland Summer Jam äger rum i Miramarparken i helgen och Ken Ring spelar på lördag.
Hiphopgruppen Labyrinth som skulle spela i stället för Ken Ring kommer alltså inte till Åland.
Festivalen inleds i dag. På scenen står då det åländska Dj-löftet Freddy Österberg och den svenska RnB-artisten GMX. Festivalarrangören Alieu Khan beskriver fredagsprogrammet som uppvärmning inför lördagen. På lördag uppträder förutom Ken Ring den åländska rapparen Fryk samt Andre Zuniga, som är känd från tv-programmet Idol, med flera.Kvinnfolk åker till Estland
På lördag kväll spelar åländska folkmusiklaget Kvinnfolk i estnisk tv. Gruppen gör en tre dagars turné i Estland på inbjudan av Mark Soosaar som är ledare för den internationella filmfestivalen i Pärnu. Festivalen i Pärnu ordnas i år för 26:e gången och lockar filmare från hela världen.
Det är i samband med festivalens prisutdelning sent på lördag kväll som Kvinnfolk ska medverka med några åländska låtar under den timme som estnisk tv sänder direkt.
Kvinnfolk spelar också på en folkmusikfestival på ön Kihnu under resan. Tidigare har barn från Kihnu deltagit i musikläger på Kökar.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!