DELA

Karrentos dokumentär visas i kväll i Yle Fem

Johan Karrentos dokumentär ”Det kommer aldrig att gå” visas i Yle Fem ikväll klockan 20.00.
Så här beskrivs dokumentären i Yles pressmeddelande: ”Testa att berätta för någon, vem som helst, att du känner en person som tänker starta ett jordbruk nu, år 2014. Berätta också att denne har köpt en gammal, nedgången broilerfabrik som han tänker fylla med 300 köttdjur, att han jobbar heltid på skattebyrån för att kunna ha råd med detta plus att han också är ensamstående pappa. Den här personen heter Kristian Hendersson.
Många är de som skakar på huvudet och säger att ”det kommer aldrig att gå”. Det har också Kristian hört det många gånger. Men ska man lyssna på pessimisterna eller följa sin egen, viktiga dröm? Alla kanske inte har en dröm, men de som har en vet. Det går inte att bara strunta i den, det är något man måste göra och särskilt om den drömmen redan en gång våldsamt har ryckts ifrån en.
Dokumentären visar inte bara hur moderna jordbrukare arbetar eller varför staten subventionerar jordbruk. Den handlar om hur man tar sig igenom den snåriga djungel av tragedier som en pappas självmord utlöser och hur man kommer ut starkare på andra sidan och bygger upp sin dröm på nytt.”
Dokumentären sänds också på söndag klockan 15.05.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!