DELA

Johanna Grüssner är gäst


i finlandssvenska FST5 och programmet Min morgon på fredag. Johanna Grüssner är aktuell med sin rosade skiva ”Come Rain or Come Shine” (som recenserades i Nyan torsdagen den 2 december). Hon har nyligen avslutat en turné tillsammans med poeten Sanna Tahvanainen och gitarristen Ulf Karlsson. Det är också Karlsson som spelar med Johanna i tv-studion på fredag.
Min morgon sänds kl. 06:45-8:30. Johanna Grüssner är med i programmet från cirka 07.45. Hon intervjuas och skall sjunga ett par låtar från den nya skivan.



Julverkstad
i stadsbiblioteket
i Mariehamn blir det på torsdag, den 10 december, kl.17.00-19.00 Mieke de Vries och Birgitta Ekblad, medverkar och det bjuds, enligt kultursekreterare Lars Midbjer, på barnverkstad med IF Frams damlag, ”en julverkstad för alla åldrar mitt i stadsbiblioteket”. Man utlovar julkort, tovning och annat julpyssel. Stadens kulturbyrå samarbetar med köpmannaföreningen kring arrangemanget.



Öppna högskolan
började ta emot
anmälningar till vårens kurser i går. Efter några timmar visade det sig att det var konflikthantering respektive chock och organisation och ledning som drog mest, men att även till exempel bokslut och bokslutsplanering, arbetsrätt, introduktion till kriminologin och småbarnspsykologi intresserar, liksom intern revision, ekonomistyrning i turistföretag, Indesign och Photoshop samt effektiv bevakning och analys av digitala medier, meddelar högskolan.



Åtta böcker
kandiderar om
årets Runebergspris. Eva-Stina Byggmästars diktsamling ”Vagga liten vagabond” är en av de åtta kandidaterna för årets Runebergspris. Bland kandidaterna finns såväl romaner, noveller, diktsamlingar som essäer.
Priset på 10.000 euro delas ut på Runebergsdagen den 5 februari.
Övriga kandidater är Olli Jalonens roman ”Poikakirja” och Pekka Manninens ”Kiimakangas”. Novellkandidater är Tiina Reavaaras ”En tunne sinua vierelläni” och Miina Supinens ”Apatosauruksen maa”.
Bland diktsamlingarna får Byggmästar konkurrens av Harry Salmenniemis ”Texas, sakset”.
Essäsamlingarna representeras av Tommi Melenders ”Kuka nauttii eniten” och Antti Nyléns ”Halun ja epätoivon esseet”.