DELA

Björklund spelar in på Åland

Yle spelar som bäst in ännu en säsong av Mat så in i Norden. När programmet, som söker upp lokal mat och matkultur, nu har nått Åland handlar det bland annat om fårkött, getost, honung, äppeljuice och grönsaker. Programmet har också besökt Mariehamn och testat matutbudet.
Programmet från Åland sänds den 7 oktober som det första programmet i serien. Förutom att åländske kocken Michael Björklund och gästkocken Paul Svensson medverkar leds programmet av Sonja Kailassaari.


Jazzturné runt hela Åland
Edward Mattsson, som tidigare varit konstnärlig ledare för Alandia Jazz, drar i veckan runt hela Åland med en jazzorkester. Mattsson själv spelar saxofon, Caroline Furbacken sjunger och en svensk-dansk pianotrio med Per Walfridsson, Tobias Dall Mikkelsen och Nikolaj Dall Mikkelsen står för svänget.
Turnén inleds idag i Finströms kyrka klockan 19.00. Man fortsätter sedan till Sandösunds camping i morgon klockan 19, Pub Bastun i Mariehamn på onsdagen klockan 21.00 och avslutar i Degersand på torsdagen klockan 19. Spelningen på Bastun är också släppfest för Caroline Furbackens skiva.
På programmet står musik av Caroline Furbacken och den franske kompositören Michel Legrand.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!