DELA

Alandia Big Band förbereder konsert.

Konserten arrangeras tillsammans med den svenska trumpetaren Peter Asplund. Däremot förbereder de inte en konsert med Bo Kaspers orkester, något som felaktigt uppges på Konstsamfundets hemsida.
– Nej, det är ett missförstånd. Peter Asplund spelar i Bo Kaspers orkester, det är en stor skillnad, säger Alandia Big Bands dirigent Åke Hillar.
Konserten med Peter Asplund planeras äga rum innan sommaren, förmodligen i maj. qTrädgården
i Jomala

bibliotek kan man se genom Elisabeth Sandvik som ställer ut foton från sin trädgård på biblioteket. Elisabeth arbetar som lärare på Vikingaåsens skola och delar nu med sig av frukterna av sitt stora trädgårdsintresse.
Samtidigt visas krukor och andra trädgårdsprydnader upp av ett lokalt företag.
Biblioteket gräver också i sina samlingar och ställer fram trädgårdsböcker att låna och drömma sig bort i fram till våren kommer igång.
Utställningen är öppen när biblioteket är det, det vill säga måndag-torsdag, kl.14.00-20.00. qÅlands kulturdelegation
har beslutat

ge Föreningen Ålands Projektkör 3.500 euro för att anordna en konsert med musik av rockgruppen Queen tillsammans med kören ”Tonfallet” från Jakobstad. Konserten ges först i Alandica och därefter i Runebergssalen i Jakobstad våren 2012.
Teater Kuling får 3.500 euro för att i samarbete med Finlandssvenska Teatern (Fist) sätta upp berättarföreställningen ”Farliga ord” i Badhuspaviljongen i 2011.
Lumparlab Teaterförening får 1.000 euro för att stå som värd för gästspelet ”Subtales” arior från medelklassen.
Fritidsnämnden i Föglö får 2.000 euro för att arrangera en Föglö filmfestival i samband med att den tyska dramalångfilmen som spelades in på Föglö sommaren 2010.
Ålands sång- och musikförbund får 3.000 euro i turnébidrag för att uppföra F. Mendelssohns II Symfoni Lobgesang i Åbo och Stockholm.
ABF Åland får 8.000 euro för att arrangera ett Lindy hopläger under namnet Windjammer Ball i Mariehamn den 12-14 augusti.
Steinerpedagogikens vänner får 1.000 euro för att ordna en nordisk kulturafton i Alandica den 4 augusti.
Fem ansökningar avslogs och ett bordlades. q