DELA

”Från Annagården till Asien”

Annina Enqvist, 21 år, från Enklinge, har fastnat ordentligt i sin roman. Att det låter ungefär som om hela världen håller på att gå under när skärgårdsfärjan Grisslan lägger till vid en mellanhamn på väg mot Kumlinge Snäckö stör henne inte det minsta. Hon läser vidare.
Du gick i skolan i Enklinge alltså?
– Ja, de första sex åren gick jag i Enklinge skola, som nu tyvärr inte finns mer. Högstadiet gick jag på Kumlinge och sedan i lyceet i Mariehamn.
Har du jobbat något också?
– Jodå, jag var ”hyttis”, alltså hyttvärdinna, på Birka Paradise ett tag men nu arbetar jag på Annagården, servicehemmet på Kumlinge. Det är ett bra jobb. Jag håller på att spara till en resa till Thailand. Så jag ska sticka direkt från Annagården till Asien.
Ska du till Indien?
– Nej, just Indien har jag hört så mycket konstigt om. Men till Thailand, där jag redan varit på en månadslång resa, eller något annat land i Asien. Jag vill helst att det ska bli en riktigt lång resa och helst vill jag fara med en kompis. Vi får se hur det blir.
Vad gör du sedan, tror du?
– Jag vill utbilda mig till sjuksköterska. Stockholm lockar. Kanske börjar jag där hösten 2008.
Nu får du hälsa.
– Då vill jag speciellt hälsa till Sara Mattsson och tacka henne för en jätterolig helg i Stockholm. Jag kommer just därifrån nu. Och så får alla jag känner hänga med på hälsningen också.

KIKI ALBERIUS-FORSMAN

kiki@nyan.ax