DELA

”En väldigt givande utbildning”

På stadsbiblioteket hittar vi dagens ålänning, Fanja Johansson, som arbetar med sina skolarbeten. Hon går första året på Högskolan på Åland med Hospitality Management som inriktning och trivs väldigt bra.
Vad är det för skolarbete du håller på med just nu?
– Jag arbetar med en PowerPoint-presentation som skall presenteras inför klassen om några dagar. Vi har fått till uppgift att exempelvis intervjua personal som jobbar på hotell och andra liknande grejer som hör till branschen, så just nu sammanfattar jag ihop all information jag fått ihop.
Trivs du bra på högskolan?
– Ja, absolut! Utbildningen jag valt är något som alltid intresserat mig. Det är en väldigt bra utbildning som är både givande och intressant. Under andra året skall man bestämma vad man ska fortsätta med för inriktning. Man kan välja mellan restaurang och gastronomi eller hotell och turism.
Har du några planer på vad du kommer välja?
– Nja, jag är lite osäker på det ännu faktiskt.
Var studerade du innan du bestämde dig för att gå högskolan?
– Hotell- och restaurang, så jag har fått en hel del kunskap av hur man arbetar inom hotell- och restaurangbranschen utifrån det.
Hur arbetar ni på utbildningen du går på?
– Det är mycket föreläsningar, egna presentationer och arbeten samt mycket uppsatser. Den största uppsatsen skriver man sista året som examensarbete. Vi har även praktik.
Vem vill du hälsa till?
– Mina två döttrar, Brooke och Amber, samt mina klasskamrater jag studerar med!

Text och foto:
Sofia Ljung