SIFFK vaknade sent

FOTBOLL. PIF pressade SIFFK i en timmes spel. Men ett taktiskt byte gav Georgiy Arkaniya utrymme att avgöra matchen.

–Jag väntade med att byta in honom tills deras backar var trötta, säger SIFFK-tränaren Alexander Semenov.

SIFFK mötte under lördagen Pargaslaget PIF på bortaplan i en hängmatch i division III. Vid seger över åttondeplacerade PIF skulle ålänningarna haka på TPK och SoVo i toppen av tabellen – men till en början stod mittenlaget PIF bra emot gästerna.
– Dom (PIF) har många unga duktiga killar och rullar bollen bra. Det var jämnt i en timme, säger SIFFK-tränaren Alexander Semenov.
SIFFK hade med sig en 2–1-ledning in i paus men hade förtvivlat svårt att skaka av sig ett jagande PIF som bara låg under med uddamålet fram tills knappa timmen var spelad.
Då klev Georgiy Arkaniya (som ersatte Jeremiah Helen i halvtid) in i handlingarna. På 25 minuter gjorde den ryske anfallaren tre mål. Och ett drömmål av mittbacken John Mattsson däremellan såg till att SIFFK till slut kunde vinna med hela 7–3.

”Riktigt snyggt”
– Jag väntade på att dom skulle springa slut sig där bak för då skulle Georgiy få utrymme. Och han kom förbi deras backar flera gånger i andra halvlek, det var bra. Och Johns mål var från 30 meter och riktigt snyggt, säger Alexander Semenov.
SIFFK:s övriga mål gjordes av Amos Ekhalie (2) och Jimmy Sundman. Lager är nu trea i serien på 21 poäng bakom TPK (23) och SoVo (22). I nästa omgång den 29 juni väntar toppmöte för SIFFK då TPK kommer på besök.