Ringbom 100-procentig när Finland tog brons

TENNIS. VM-äventyret i USA i våras blev tufft för Malin Ringbom.
Men i de Nordiska mästerskapen vann hon alla sina matcher när Finland tog brons.
– Roligt att spela när man hittar en nivå som passar, säger Ringbom.
Den gångna helgen deltog Malin Ringbom från Mariehamns lawntennisklubb i Nordiska mästerskapen för veteranlag i Norge.
Ringbom ingick tillsammans med Tiina Pietarinen och Mari-Liis Parmas i det finska 40-landslaget.
Turneringen avgjordes med utslagsmatcher vilket innebar att Finland ställdes mot Sverige i semifinal i den första matchen. Efter att Pietarinen och Parmas förlorat sina singelmatcher var mötet redan avgjort inför dubbelmötet lagen emellan.
Men Finland, med Ringbom och Parmas i laget, vann i raka set mot Maria Löfqvist och Pernilla Ekström (7–6, 6–3) och snyggade till förlustsiffrorna till 1–2.
– Det betydde ju ingenting för matchen, men det var riktigt roligt att få en seger. Jag ville så himla gärna vinna någon match eftersom jag bara förlorade i veteran-VM i våras. I efterhand kanske vi skulle ha valt andra spelare till singlarna, men det är lätt att vara efterklok, säger Malin Ringbom.
I finalen vann sedan Danmark över Sverige med 2–1 i matcher, och Finland blåste Norge av banan med 3–0.