Ramstedt vann Ålandssprinten igen

SKIDNING. 20 åkare kom till start i Ålandssprinten som ordnades på WHA i kväll. För tredje året i rad vann Pargas IF:s Thomas Ramstedt.
De 20 åkarna åkte först en prolog där de startade med en halv minuts mellanrum. Tiderna de fick i prologen bestämde vilket heat de kvalificerade sig för.
Fyra herrar gick till a-final. Ramstedt, som varit snabbast i kvalet med tiden 2.20, mötte klubbkamraten Erik Lindroos samt Borgå Akillesåkarna Joakim Gustafsson och Johan Gustafsson. Ramstedt vann finalen på tiden 2.17, Joakim Gustafsson blev tvåa på 2.20 och Johan Gustafsson trea på 2.24.
I b-finalen vann Pargas IF:s Kristian Eklund på 2.24. Jomala IK:s Markus Karlsson blev tvåa på 2.26 när han spurtslog klubbkompisen Isak Holmström som slutade på samma tid. IFK Mariehamns Stig Orre blev fyra i b-finalen på tiden 2.35.
Tre juniorer deltog och en av dem var tävlingens enda kvinnliga deltagare. Philip Wikström från IFK Mariehamn gick i mål på tiden 3.37, Maria Söderlund från LUIA på tiden 3.38 och Markus Söderlund från LUIA på tiden 4.15.
Tävlingen avgjordes på Wiklöf Holding Arena. Åkarna skidade två varv runt arenan, en bana som var 1200 meter lång.